Krommingen in hockeysticks

Veelgestelde vragen over de krommingen in hockeysticks.

Topsticks.nl heeft de veel gestelde vragen over krommingen in hockeysticks voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met Topsticks.nl via het contactformulier of bel 076-5410103 tijdens onze openingstijden.

Welke kromming geeft controle in een hockeystick?

Naast de uitleg over de materiaal samenstelling welke mede zorgt voor extra controle in de stick zorgt een extra krommeren stick automatisch ook voor meer controle in de balbehandeling. De bal blijft beter plakken als je deze van links naar rechts beweegt etc. Door de extra buiging in de krul kan je de bal verder van je af controleren waardoor je bewegingsruimte flink vergroot wordt. (bv Mercian Evo03BraboTeXtreme X2 ELBDitaCarboTec C85 LBGryphon Tour Deuce II)

Welke hockeystick is goed voor de sleepcorner?

Het belangrijkste van een goede sleepcorner is je sleeptechniek. Als je die onder de knie hebt dan kan de kromming van je stick van extra waarde zijn voor de sleep. Een krommeren krul zorgt voor een grotere swing waardoor de bal meer power meekrijgt op het moment dat je de bal loslaat. Een extra geul in de stick zorgt ervoor dat de boog die de bal aflegt nog krommer is waardoor er nog meer power in je sleep uit komt. Ook zorgt deze geul voor extra controle op het moment dat je de bal net boven je krul *klemt* tijdens het *meenemen* van de bal gedurende je sleepbeweging. Dit zijn echte toppers voor de sleepcorner (bv Gryphon Tour Samurai, Adidas DF24 Carbon, Brabo Trad.Carbon 100DyneemaDF Mercian Evo03)

Welke hockeystick is goed voor de scoop?

Ook de scoop komt aan op techniek en power en als je deze twee eigenschappen goed beheerst helpt ook hier een krommeren stick om de bal dieper te kunnen gooien. De bal blijft tijdens de scoop beweging meer in je krul hangen en krijgt hierdoor extra power en hoogte mee. (Bv. Gryphon Tour SamuraiAdidas DF24 CarbonBraboTad.Carbon 80 ELBMercian Evo 03)